Menu

Пештера Пешна – Peshna cave Macedonia

  • pestera-peshna-makedonski-brod-macedonia-mkmaps

Порече крие многу тајни. Една од нив е и пештерата Пешна, која е позната и надвор од нашите граници.

Таа се наоѓа на осум километри од Македонски Брод, а според спелеолозите, Пешна е пештера со најголем отвор на Балканот – висината на отворот изнесува 40 метри, широчината 56 метри, а должината на пештерата е 124 метри.

Пештера на Крале Марко, на комитите, на партизаните …

Place Categories: Attractions and Nature.

Booking.com

Place Your Review

Rate this place by clicking a star below :

Upload Image

Attach an image to your review.

Report this?

Send To Friend

Captcha Verification
captcha image

Send Enquiry

Captcha Verification
captcha image

Claim Listing

What is the claim proccess?

Captcha Verification
captcha image

About MKmaps.com

MKmaps portal that promotes places and events in Macedonia.
The goal is to provide you explore, find and enjoy the right place using Location with GPS navigation.

Subscribe to our Newsletter