Menu

Shtuka Waterfalls

  • Stuka-waterfalls-Bosilovo-Macedonia

Во пазувите на планината Огражден непосредно над населеното место Штука се наоѓа Штучкиот водопад. Иако за него малку се знае за пошироката јавност – тој претставува една природна убавина кој заслужува да биде посетена и откриена.
Водопадот е познат за локалните жители од населеното место Штука….но него го посетуваат и млади ентузијасти и лубители на природата и од другите населени места од општината и пошироко. Локалното население особено го посетува овој локалитет за време на Велигденските празници за „здравецот „ што расте покрај самиот водопад.
Патеката до водопадот нуди будење на авантуристичкиот дух…. До водопадот се стигнува со пешачење во времетраење од околу 90 минути по патека која се протега паралелно со коритото на Штучка Река . Повелете посетете ја оваа природна убавина ….

Place Categories: Nature and Water.

Booking.com

Related Listing

Place Your Review

Rate this place by clicking a star below :

Upload Image

Attach an image to your review.

Report this?

Send To Friend

Captcha Verification
captcha image

Send Enquiry

Captcha Verification
captcha image

Claim Listing

What is the claim proccess?

Captcha Verification
captcha image

About MKmaps.com

MKmaps portal that promotes places and events in Macedonia.
The goal is to provide you explore, find and enjoy the right place using Location with GPS navigation.

Subscribe to our Newsletter