Menu

Денеска се слави Свети Атанасиј

Нашиот народ два пати го празнува споменот на Свети Атанасиј Велики. На 31 јануари се празнува празникот Свети Атанасиј или Танасовден -зимен, а на 15 мај Свети Атанасиј Велики или Танасовден – летен. Свети Атанасиј наречен Велики е роден во Александрија во 296 година. Едно време минал во пустина заедно со Свети Антониј Велики. По враќањето во Александрија станал архиѓакон во александриската црква

Blog Настани

Booking.com

Your Comments

About MKmaps.com

MKmaps portal that promotes places and events in Macedonia.
The goal is to provide you explore, find and enjoy the right place using Location with GPS navigation.

Subscribe to our Newsletter